fredag den 30. marts 2012

Bye bye Tokyo hello Kyoto og en tur med shinkansen

Idag var det tid til at tage afsked med Tokyo for denne gang, efter morgenmad pakkede vi det sidste og tjekkede ud.
Vi tog metro til Tokyo st denne gang for vi ville gerne spare vores ben lidt. Det er vildt som deres undergrund er udbygget godtnok var der ingen direkte metrotog fra vores hotel til Tokyo st. Men til gengæld kune vi gå af underjordiske gange mellem den st vi skulle af på og tokyo st. Det var der dog ikke mindre trapper af ;-)

Da vi ankom til Tokyo st skulle vi finde det sted hvor vi kunne få aktiveret vores Japan Raill Pass så vi kunne komme med et tog til Kyoto. Heldigvis er de mennesker der sidder i den skranke rigtigt gode til engelsk så det var ikke noget problem vi fik også booket os en siddepladser på toget med det samme.
Vi skulle køre med deres hurtig tog Shinkansen (desværre for Johnny gælder billetten ikke til det hurtigste tog kun til det næsthurtigste)
Ombord på toget fandt vi vores pladser heldigvis for os var der meget god benplads for kufferters var for store til at ligge ligge på bagagehylden og efter lidt omrokeren fandt vi os til rette med kufferterne foran os det levnede ikke meget benplads men det var ok.
Turen med toget tager lige lidt over 3 timer og er næsten 600 km lang så det går temligt hurtigt, vi havde læsestof og lidt film med så tiden gik hurtigt, men der er også rigtigt god mulighed for at se noget fantastisk natur, bl.a. kørte vi forbi mt. Fuji det mest kendte bjerg i Japan, der var sne på og det var et fantastisk syn, vi nåede ikke at tage billeder da vi ikke sad i den rigtigste side af toget men vi håber at tage en dagstur dertil når vi vender tilbage til Tokyo.

Da vi kom til Kyoto skulle vi finde vores hotel, vi havde lidt problemer med at finde ud af stationen men da vi først var kommet ud var det ikke så svært at finde frem til hotellet.
Hotellet er ok fin og fornem Hall og reception, men værelset er småt og bygget op på nøjagtigt samme måde som hotellet i Tokyo måske en mikro meter større men ikke meget.

Dagen var næsten gået så vi ville bare gå en lille tur i nærområdet og have noget at spise vi endte på en restaurent hvor man vælger sin mad i en maskine, man betaler strykker på det man vil have og så spytter den en madbillet ud som man så aflevere til tjeneren, når man først hitter ud af hvordan man gør er det en nem metode da alt (næsten og kun meget småt) står med billeder.
Note: en af de senere dage spiste vi samme sted og jeg bestilte det der lignede en cola på billedet, total nitte det var is kaffe, så man skal passe på og være forberedt på at man måske ikke lige får det man tror man får.

På stort set alle de restaurenter vi har været på er der vand gratis så man behøver ikke nødvendigvis bestille drikkevarer.

Derefter gik vi en lille tur ned at den store shopping gade men alt var ved at lukke så der var ikke så meget at komme efter.
Til sidst gik vi tilbage til hotellet for at slappe af, internettet er noget bedre her, så det er dejligt at jeg også kan være på.

/Stine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar